Medianyheter

Adopterade 5 barn med olika funktionsvariationer: ”Visste att jag skulle kunna ta hand om dom ordentligt”

Idag lever många personer som ofrivilligt barnlös. Detta då de antingen själva inte kan få biologiska barn eller för att de inte uppfyller kriterierna för att få adoptera.

36 – åriga Ben Carpenter bor i Storbritannien och hade alltid drömt om att få bli förälder. Han uppfyllde inte kraven för att få adoptera då han saknade en partner att adoptera tillsammans med.

Men Ben gav inte upp utan gjorde allt han kunde för att uppfylla sin dröm.

Ben hade under större delen av ditt liv arbetat med barn med funktionsvariationer. Barn med dessa funktionsvariationer var ofta någonting som adoptivföräldrar valde bort och som tillslut hamnade på hem av olika slag.

Detta var någonting som Ben ville ändra på. Han bestämde sig därför för att ansöka och kämpa extra hårt för att få adoptera ett barn med just funktionsvariation.


Jag visste att det var rätt för mig att adoptera ett funktionshindrat barn eftersom jag visste att jag skulle kunna ta hand om dem ordentligt, säger Ben i en intervju.

Ben adopterade sitt första barn med en funktionsvariation och idag har han även gjort det med fyra barn till och lever idag med sin extremt lyckliga familj och älskar sina fem barn som att det vore hans egna biologiska barn.

Ben vill visa att en familj inte behöver var Mamma, Pappa och barn och att alla barn och människor är perfekta precis som de är, med funktionsvariation eller ej.

Se den fantastiska videon på den fina familjen nedan –

Tänk om fler människor runt om i världen hade haft ett lika gott hjärta som Ben?