Medianyheter

Åsa gav upp alkoholen – 7 år senare ser hon ut såhär!

Åsas liv hade hela tiden kretsat kring fest och att dricka alkohol. Hon berättar att hon började gå upp i vikt och mådde dåligt både fysiskt och psykiskt av att festa så mycket som hon gjorde.

Åsa är 27 år gammal och bor i Växjö. Hon driver Instagram-kontot ”Jelly Devote”, där hon har över en halv miljon följare. För 7 år sedan bestämde hon sig för att ändra på sin livsstil och sluta dricka alkohol. Nu hyllas hon rejält.

Hon berättar att:” Mitt liv har förändrats så mycket på de här 7 åren. När ja väl bestämde mig för att det var nog vände allting. Jag var alltid trött, omotiverad och inte ens särskilt glad person.”

Det var först efter att Åsa hade börjat att skära ner på just alkohol som hon märkte av de riktiga resultaten.

Bildkälla: Instagram

”Jag känner inte längre igen personen jag var på utsidan eller insidan när jag tittar tillbaka. Jag gillade att festa med mina vänner upp till tre gånger i veckan, sena nätter och sega dagar på soffan. Nu är jag helt tvärtom. Jag gillar inte sena nätter mer än i måttliga doser, samma med alkoholen. Jag hatar att vara bakis.”

Idag njuter Åsa av livet på en helt annan nivå än hon gjort tidigare och är fylld av energi och tränar upp till sex gånger i veckan.

När hon minns tillbaka tiden som 20-åring säger hon att:” Jag var alltid trött, omotiverad och inte ens särskilt glad person. Då bestämde jag att det var dags för en förändring. Jag har aldrig tittat tillbaka sen dess.”

På hennes Instagramkonto vill hon inspirera andra människor. Varje dag tänker hon på kroppsideal och hur det kan påverka både henne och sina följare.

Måste ha balans i livet.

” Jag mår fantastiskt, jag har hittat mig själv. Vad jag brinner för, vad som ger mig adrenalin rushar och vad som får mig att växa som person. Förut vågade jag inte ens åla tåg i tio minuter ensam. Jag trodde aldrig livet jag lever idag var något lilla jag skulle göra!”

Åsa anser att man måste ha balans i livet. Trots att hon kan dricka en till två glas vin i veckan ser hon nyckeln i ett gott liv som balans.

Hon avslutar med att säga:” Ett budskap som jag tycker är så viktigt är balans. Balans är nyckeln till lycka. Man kan ha allt i måtta. Du kan äta en chokladkaka, men de är också viktigt att äta rätt näring. Du kan ha en lat dag på soffan, men de är så viktigt för din hälsa att röra på kroppen. Festa en kväll med dina vänner, men drick med måtta. Ha en balans i livet, det ger frid för själen.”

Se hennes otroliga förvandling i klippet nedan:

Glöm inte heller bort att klicka på ”dela”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Albin Ferm