Medianyheter

Jakob var på väg att förlora sina fötter på stranden – nu varnar hans mamma ALLA!

När man är barn ska man kunna leka tryggt utan att skada sig. Men när man är ute i naturen så kan det finnas saker man kan skada sig på, som man aldrig haft en tanke på. En liten kille på bara 3 år, som heter Jakob, han var med om något fruktansvärt när han var på stranden med sina föräldrar.

Familjen Wichman hade sett fram emot ett lugnt strandbesök på Veddelv utanför Roskilde i Danmark. där dom bara skulle ha roligt. Kanske ta en picknick på stranden och bara umgås. Jakob sprang runt lite på stranden och plötsligt så hör hans mamma ett fruktansvärt skrik.

Det är Jakob som skriker, och när mamman springer fram till honom för att se vad som har hänt, möts hon av något förskräckligt! Hon tittar på Jakobs fötter och ser att dom är helt brännskadade. Huden på fötterna hade börjat lossna och det såg fruktansvärt ut. Anledningen till att detta kunde hända, var att Jakob hade gått rakt på en engångsgrill som låg dold i stranden. Den hade dessutom inte slocknat utan var varm fortfarande.

Familjen åkte raka vägen till sjukhuset. Där berättade läkarna att det hela var mycket allvarligt. ”En läkare kom in och berättade att James eventuellt skulle förlora sina tår, det var inte säkert att de skulle kunna rädda dem. Jag svimmade, säger Jakobs mamma Katja”.

Nu vill mamman uppmana alla att alltid släcka sina engångsgrillar med vatten och därefter slänga dom. Inte lämna dom kvar på stranden så folk kan skada sig på dom.

Dela detta med dina vänner så dom också får reda på detta!

Albin Ferm