Medianyheter

Ny studie: Att dricka rödvin varje dag kan hjälpa dig att gå ned i vikt

Att ta ett glas rött till maten är det många som tycker om. Rött vin passar ju så bra till det mesta egentligen, nu menar läkarna att detta bara är bra för din hälsa och framförallt bra för viktminskning.

Genom åren har det dykt upp otaliga myter och om vad som är bra för oss och inte. Men denna studie står verkligen fast vid att ett glas rödvin innan du går och sover kan hjälpa dig att gå ned i vikt.

Kanske låter det för bra för att vara sant, men rödvin är en magisk dryck på många sätt. Enligt forskare på Washington State University och Harvard Medical School så innehåller rödvin polyfenol, vilket är en kemisk ämnesklass som återfinns i växter, som heter resveratrol.

Vad ämnet att den som antioxidant skyddar kroppen mot skador. Utöver det hjälper dem också till att minska vår hungerkänsla, vilket i sin tur innebär mindre intag av mat och som till slut leder till viktminskning.

Studien påvisade starkt att de som drack ett glas rödvin om dagen hade lägre risk för att bli överviktiga.

Det ska poängteras att en överdriven alkoholkonsumtion inte är bra för någon av oss, så det gäller att dricka i små mängder. Men enligt dessa studier kan man unna sig ett glas rödvin om dagen utan att det är skadligt för vår kropp eller hälsa.

Det är till och med nyttigt för oss – i alla fall om man bär på några extrakilon.

Gilla och dela vidare så fler får ta del av denna fantastiska information.

Albin Ferm